Yüz Tanıma ile Dronelar İnekleri Sağlıklı Tutuyor

 

Her sektörde kullanılan drone’lar, hayvancılık sektöründe nasıl kullanılabilir sorusunu araştıran bir grup araştırmacı yüz tanıma sistemi geliştirmeye, böylece hayvanların sağlıkları hakkında anlık bilgi almaya çalışıyor. Kentucky Üniversitesi'nde yapılan araştırma projesinin amacı, her ineği tanımlamak, bir merada konumlandırmak ve ağırlık, boyut, yüz özellikleri ve fiziksel aktivite gibi hayati sağlık bilgilerini ölçmektir.

 

İngiltere'de geliştirilmekte İHA sistemi ile her bir ineği potansiyel olarak belirleyebilir, tanıyabilir ve izleyebilir. Proje  Şubat 2018'de başladı ve Şubat 2021'e kadar sürmesi planlanıyor.

 

Otonom İzleme

 

Multi-İHA sistemi şu şekilde çalışıyor. Bir gözlemci drone'u, sürünün 90-270 feet yukarısında geziyor. Bu drone hareketi izlemek için aşağıya bakan stereo kameraları kullanıyor. Sığırların yerlerini ve yönlerini belirler. Üç işçi drone ise, gözlemci tarafından sağlanan konum bilgisini alır ve belirli bir ineği izlemek için kullanır. İşçi drone, daha sonra sağlık izleme görevlerini yerine getirir.

 

Otonom drone’u uçağı senkronize uçuşta test etmek için ekip, makine mühendisliği binasının bodrum laboratuarında bir test uçuş merkezi kurdu. Burada, yüksek tavanlar, duvarların üzerine tünemiş kameraların gözlemci drone olarak hareket etmesine olanak tanıyor, retroreflektif işaretleyiciler kullanarak drone ve ineğin uzaydaki konumunu üçgenleştirmek için kullanıyor.

 

Yakındaki bir bilgisayar tarafından çalıştırılan yazılım bu bilgiyi alır ve ineğin bulunduğu yere göre koordinatlarını ve uçuş talimatlarını verir. Laboratuarda ise gerçek inek kullanılmıyor, onun yerine inek modeli var. Onun adı Chuck.